Open top menu


Tots hem escoltat i vist diferents remeis casolans per evitar les pixades de gos a casa o al portal que dóna al carrer però jo, personalment, no sabria assegurar la seva eficàcia ja que mai els he fet servir.




De totes maneres, us parlaré dels remeis que he sentit i dels que conec per si els voleu provar i funcionen. Mai està de més conèixer opcions a tenir en compte.

Sobre el tema del sofre al carrer pasaré de puntetes perquè no s'hauria d'utilitzar. És tòxic i als gossos els pot irritar i fer mal. Que la gent no vol entendre això? Doncs que imaginin a un nen caient sobre això amb les mans i després posant-se-les a la boca. Millor? Quan un element és tòxic no es pot utilitzar a via pública perquè, perdoneu-me, però mireu quin nom té: PÚBLICA. Això de posar ampolles o garrafes d'aigua al portal sembla que funciona i la gent està contenta amb aquest remei. I si algú diu que això queda lleig no ho entenc perquè la imatge del sofre groc a la paret és bruta i visualment molt pitjor que la de l'aigua.






Si el vostre gos es fa pipi a casa podeu crear un repelent casolà amb aigua meslat amb (hi ha diferents opcions) pebre, vinagre o llimona. Es tracta de fer un spray amb una olor que ells detestin. Hi ha gossos que els agrada el pebre i el llepen així que ignorarien aquest spray. Cada un ja sap quina és la olor que no suporta el seu gos així que podeu fer la mescla amb això i ruixeu les parts de casa on acostuma a fer-se pipi. Sigui el que sigui, la olor durarà una hores i hauríeu d'anar posant varis cops al dia per mantenir-la.




En comptes de fer un spray també podeu mullar cotonets amb la mescla d'aigua i producte que decidiu i els deixeu amagats als llocs indicats.




Hi ha productes com el pebre de "cayena" que irriten els ulls i la pell de l'animal així que aneu amb compte i opteu per escollir un altre producte, si pot ser. El vinagre, la llimona i els cítrics en general acostumen a no agradar als gossos i no s'apropen a aquesta olor que per ells és tan forta.




Els productes que vénen als veterinaris com repelents per a gossos poden funcionar però mireu que siguin naturals i no hi hagi risc d'irritacions ni toxicitat al gos. Fer mal no ha de ser la solució a res.

També podreu trobar empapadors o "jardinets" per crear un espai artificial on el gos vagi a fer pipi. No és un remei casolà però l'afegeixo a la llista. El problema que jo personalment trobo és que el haureu d'ensenyar dos cops on voleu que el gos pixi. Quan ja entengui que l'empapador o la gespa és on ha d'anar, li haureu de dir que no, que ara és al carrer. Millor fer-ho directament i no liar la troca. Crec que aquesta solució pot servir per gossos amb incontinència o problemes renals.

Sigui com sigui heu de pensar en aquests remeis com provisionals i heu d'anar ensenyant al vostre gos on voleu que faci les seves necessitats. Aquesta solució és temporal a la vegada que la seva educació està en progrés. Amb paciència i comprensió entendrà que el lloc on viu i dorm no és l'indicat per pixar i no caldrà cap remei per evitar-ho. Perquè el gos no és com nosaltres i no podem esperar que vagi al bany quan té ganes de bones a primeres...




Llàstima que no tothom tingui el mateix sentit de l'humor i sigui conscient que són animals com per fer una estàtua així...





0 comentarios