Open top menu


Segurament, dient-vos els noms Taro i Jiro, no us sonin gaire o de res però segur que molts de vosaltres heu vist la pel·lícula americana Eight Below (Bajo Cero) o potser algú ha vist Nankyoku Monogatari, traduïda a Antartica quan va arribar a Amèrica.

L'any 1957 va haver-hi una expedició japonesa a l'Antàrtida on portaven 15 gossos per tirar dels trineus. Els gossos eren Sakhalin Husky, coneguts al Japó com Karafuto-Ken. Gossos autòctons que podien sobreviure a altes temperatures com les que tindrien durant l'expedició.


Sembla ser que quan el primer equip havia de ser substituït per un segon, el clima va empitjorar i van quedar atrapats al gel. Un helicòpter va poder salvar als humans però van abandonar els gossos a la seva sort. En principi, pel que he llegit, esperaven que el segon equip arribés quan el temps fos millor però això no va passar i els animals van quedar allà, lligats, sense altra opció.


A la seva tornada al Japó, els expedicionaris van rebre fortes crítiques dels amants dels animals, que no podien creure que els haguessin abandonat així a una mort segura.

Passat gairebé un any, un nou equip es va reprendre l'expedició i van tornar a la base. Dels 15 gossos, 8 van poder deslligar-se i 7 van morir al lloc ens els havien deixat. Dels 8 que van escapar, només van trobar a dos, el Taro i el Jiro, que continuaven amb vida. Havien après a caçar foques i pingüins i havien sobreviscut durant 11 mesos en condicions realment difícils.


Davant això, aquests gossos es van convertir en una espècie d'herois per la ciutat i van construir monuments en honor seu, potser els gossos que més en tenen al Japó.


Sembla que el Taro va tornar al seu país d'origen, a Sapporo, on va morir el 1970 i el Jiro va continuar a l'Antàrtida, on va morir de causes naturals el 1960.


El monument més famós és el que mostra a tota la manada abandonada, i es troba al costat de la Torre de Tokyo. El van fer el 1959 per la Societat Japonesa per a la Prevenció de Crueltat contra els Animals. 




0 comentarios