Open top menu


El primer cop que vaig sentir que a un gos se li havia girat l'estómac (torsió de l'estómac) va ser a la Protectora on estava de Cuidadora. No sabia molt bé què volia dir però m'havia d'informar, ja que aquell gos havia mort en qüestió d'hores per aquest fet.




La torsió d'estómac és una dilatació exagerada del mateix causat per ingerir molt d'aliment o aire. No vol dir que si el gos menja molt té el risc de patir-ho, però si menja i just després fa una activitat física, sí que el pot patir. Per aquest motiu, sempre és millor treure el gos i deixar que jugui o corri abans de posar-li el menjar. Després ha de fer un temps de repòs. Causat per l'aigua és més improbable, s'han donat menys casos, però sempre és millor prevenir.




També per aquest motiu és millor racionar el menjar que donar-li un cop en gran quantitat.




El fet de dilatar-se l'estómac provoca que els moviments que fa per la digestió desapareguin i el posterior buidat de l'intestí no es dugui a terme.

Hi ha dos tipus de torsió. La torsió esplénica, la rotació de la melsa. Molt poc comú.

L'altra és la torsió mesentérica, a la que es gira part del contingut intestinal, més habitual.




Els símptomes del gos quan pateix una torsió són intents de vòmit sense aconseguir-ho i l'abdomen inflat  (si li donem cops amb la mà sota les costelles sonarà buit). Si veieu aquests símptomes, no espereu un segon i porteu al gos al veterinari urgentment perquè si realment està patint una torsió, haurà de ser intervingut d'urgència. La rotació mesentérica és difícil de diagnosticar i deixa poc temps de reacció. Desgraciadmanet, té un alt porcentatge de mortalitat.

Com sempre dic, qualsevol dubte o ampliació d'aquesta informació, consulteu al vostre veterinari. Espero haver-vos ajudat!


1 comentari :

  1. avui el meu gos de 11 anys de mort de una torsio de estomac i trucat el veterinari i no he sigut a temps el meu mari i jo estem fatal no lOBLIDAREM MAI ES DEIA KIU T.ESTIMEM

    ResponElimina