Open top menu


Canelo era un gos sense raça, company d'un conegut sense-sostre de Cadis. Els podies veure passejar cada dia pels carrers, sempre junts, fent-se companyia l'un a l'altre.

Aquest home anònim, de qui desconec el nom, tenia problemes renals i havia d'anar un cop a la setmana a l'hospital per fer-se un control. Un dia va tenir complicacions durant el tractament i va morir a allà mateix. Canelo, que cada dia l'esperava a la porta, va veure que el seu amic no sortia però no va perdre l'esperança i el va esperar i esperar... durant 12 anys.






La gent, que ja els coneixia, es va entendrir amb la situació i alguns el van voler adoptar (van haver-hi dos intents) però el Canelo només volia esperar al seu company que, sense saber per què, no sortia de l'hospital de la Porta del Mar.

Un home es va queixar de la permissivitat que hi havia amb el gos i va trucar a la gossera municipal, que el va venir a buscar. Aquest fet va movilitzar al poble i a la protectora d'animals i el van aconseguir indultar ja que l'anaven a sacrificar.




Una associació ecologista, Agaden, el va apadrinar tots aquests anys proporcionant-li les vacunes i permisos perquè Canelo no tornés a tenir problemes davant la llei.

El poble li donava aigua i menjar, sorpresos amb l'amor incondicional del Canelo pel seu company. 12 anys de dies solitaris, plujes, vent, fred, calor... Van intentar posar-li una caseta però els permisos de l'Ajuntament no ho van permetre.




Desgraciadament, un dia, creuant el carrer, el Canelo va ser atropellat i no ho va superar. Dos anys després d'aquest fet, l'Associació Ecologista Agaden, amb el vist-i-plau de l'Ajuntament i les Federacions de Veïns 5 d'Abril i Cadice, van decidir donar el nom del Canelo a un carrer peatonal que freqüentava diàriament.




Hi ha una placa commemorativa on es pot llegir: "A Canelo, que durante 12 años esperó a las puertas del hospital a su amo fallecido. El pueblo de Cádiz como homenaje a su fidelidad. - Mayo de 2003."



Crec que no és necessari que aporti gaire més comentaris a un fet que ho diu tot per sí mateix. L'amor i fidelitat que el Canelo va demostrar ens hauria de fer pensar una mica. Els animals ens ensenyen tantes coses dia a dia que em sento afortunada quan un d'ells em mira i em demostra el seu carinyo.


1 comentari :

  1. Aquesta preciosa història la vaig escoltar fa dues setmanes al programa del mati de M80. L'explicaven els periodistes Ariadna Giné i Sergi Mas.
    Maquíssima història! No hi ha persones així. Tan de bo existís aquesta fidelitat entre els humans.

    ResponElimina