Open top menu


L'Eurasier és un gos original d'Alemanya i, pel que sembla, prové de les mescles del Samoyedo, el Chow Chow i el Wolf Spitz.



No és un gos gaire conegut ja que molta gent, quan el veu, el pot confondre amb una altra raça com el Samoyedo o pensar que és una mescla de Chow Chow, per les seves semblances.


És una creació de l'humà, dels anys 60. Julius Wipfel va trobar un gos abandonat després de la Segona Guerra Mundial i el va creuar amb la seva Wolf Spitz. Una mica més endavant, el professor Konrad Lorenz va acabar de "perfeccionar" aquesta mescla per a la creació de l'actual Eurasier. va ser reconeguda com a raça oficial al 1973.


Pel seu abundant pèl necessita ser raspallat setmanalment, sobretot en èpoques de canvi de pelatge.

Pot pesar de 18 a 30 quilos, depenent si és mascle o femella i la seva alçada està entre els 48 i 60cm.

Pel que diuen, són, generalment, tranquils, tot i que ja sabem que això va com va i cada gos és un món. Però és veritat que, depenent la raça, tenen més o menys energia o són més nerviosos. Aquesta raça diuen que és afectuosa i fidel però desconfiada i reservada amb estranys, pel que és important la seva socialització tant amb gossos com amb persones des de cadells.


Una curiositat és que, al ser descendent del Chow Chow, pot tenir la llengua rosa, blava o rosa amb taques blaves/negres.

Una raça que en un principi es va crear per treballar amb el trineu però que s'ha convertit en un animal de companyia, un gos de casa. Com ho són tots!


Necessita les seves passejades diàries, relacionar-se i activitat. Si mireu per internet veureu que molts insisteixen en la seva desconfiança cap als estranys i que és un gran gos guardià. Bé, que no us faci por tot el que llegiu. Com qualsevol altre gos, tot sempre depèn de la seva educació i socialització. En l'esforç que volem oferir per aconseguir una harmonia entre tots, humans i gossos. 


Hi ha gent que, depenent la raça, els encasella. I parlo dels mateixos propietaris. Penseu que una vegada em van trucar per cuidar d'un Bull Terrier i quan vaig preguntar si era sociable amb altres gossos la resposta va ser: "Home! És clar que no! És un Bull Terrier!!" Així que ja veieu… 


0 comentarios