Open top menu


Molts gossos es persegueixen la cua de manera constant i a alguns propietaris els sembla divertida aquesta escena. Aquest hàbit pot convertir-se en obsessió molt difícil de treure i llavors no és una broma.



Això acostuma a passar a cadells separats dels germans, o per gossos que reclamen atenció dels seus amos. Quan l'animal veu que fent això, el propietari riu i rep la seva atenció, ho continua fent. Aquest comportament pot derivar en obsessió fins el punt de mossegar-se la cua i fer-se realment mal.




Pot ser que ho facin per avorriment, trobant així un estímul de diversió. Alguns cadells, al ser separats de la mare i germans, substitueixen la cua per ells, jugant amb sí mateixos.

També pot venir derivat d'una molèstia física, ja sigui puces, picors o dolor.

El gos ha de tenir exercici i cansar-se, això sempre. I rebre l'atenció que mereix del seu propietari, sigui a casa o a l'exterior. A vegades, pel fet de ser el centre d'atenció, poden recórrer a aquest mal costum de perseguir-se la cua i hem d'intentar evitar-ho.




Gossos que passen molt de temps sols també ho poden fer, i aquí ja podria ser per avorriment.

Intenteu per tots els mitjans que no esdevingui en obsessió. En un principi tampoc us heu d'alarmar moltíssim si ho fa, però si veieu que és constant i que pot arribar a fer-se mal, o ja se'l fa, consulteu la millor manera de treure-li aquesta idea.

Marxeu de l'habitació quan ho faci, no el feu cas. Crideu-lo i quan vingui, hagi parat i estigui tranquil, li doneu un premi. Ignoreu quan es persegueix la cua i premieu quan no ho fa.




Sempre hem de trobar la manera d'equilibrar i fer feliç el nostre gos. Una vida de companyerisme i relació sana és el millor que podem oferir. Així ens mourà la cua quan estigui content, no la mossegarà!




0 comentarios