Open top menu


Molts cops hem sentit dir que per saber si un gosfebre li hem de mirar la trufa (el morro) per veure si està calent o fred. Això és poc fiable, ja que la temperatura del mateix depén de molts factors ambientals.



Com a mitjà casolà, a més del tema de la trufa, podem tocar-li les orelles, les zones sense pèl o col·locar les mans davant de la boca del gos per veure si el seu alè és calent. Però això tampoc és exacte, només una guia que a vegades et pot portar a equivocació.




La temperatura d'un gos adult, a partir d'1 any, està entre 38 i 39º.
Els cadells de 2 a 15 dies està entre 35 i 36º.
De 15 a 45 dies, entre 36 i 37º.
I de 45 dies a 1 any, entre 37 i 38.5º.

La millor manera de saber si el teu gos té febre és amb un termòmetre vía rectal. S'introdueix suaument un parell de centímetres a l'anus, pujant-li una mica la cua per evitar que toqui altres bandes, i esperes dos minuts.



La febre és un indicador, com a les persones, d'alguna cosa més, com infeccions, cop de calor, intoxicació... El que s'ha de fer és portar el gos al veterinari per un diagnòstic però també us diré algunes maneres de baixar la febre urgentment, com ja vaig comentar al post anterior del cop de calor.

El podeu banyar en aigua freda durant deu minuts. Cobrir el gos amb una tovallola humida, i posar-lo a un lloc a la ombra i fresc. Oferir-li aigua freda.




A més, la febre pot anar a acompanyada de símptomes com apatia al gos, no es vol moure ni menjar, vòmits, diarrees...



Aquests consells per fer baixar la febre són útils però el més adient és portar el gos al veterinari perquè mai saps a què és degut i podria ser urgent.





2 comentaris :

  1. Gràcies pels sàvis consells; pels nostres estimats amics que no parlen però que se'ls entén tot, són primordials! *Santi Capellera i Rabassó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu! Si us faig servei i us ajudo, ja em dono per satisfeta. :)

      Elimina