Open top menu


Ara que comença el fred, la humitat més forta i el mal temps, hem de saber que, igual que les persones, els gossos també es poden refredar i patir un constipat.




Els símptomes, molts semblants als nostres, són pèrdua de la gana, mocositat, abatiment, tos, esternuts...

Algunes enfermetats poden presentar símptomes semblants, com la tos de gossera, el "moquillo"...

Vigileu els llocs humits i les corrents d'aire que puguin afectar al gos, perquè no agafi fred. Ells no es queixen de com es troben, només busquen estar tranquils i descansar.




Sempre s'ha de mantenir el gos hidratat i si no vol menjar, podeu humitejar una mica el seu pinso per accentuar les olors i fer que sigui més fàcil de païr.

A vegades hi ha refredats que en dos dies marxen sols, com a nosaltres, però d'altres que poden empitjorar i esdevenir a enfermetats més complicades.




Penseu en els seus refredats com en els nostres. A vegades un refredat et dura uns dies i ja estàs bé, però un refredat mal curat pot ser molt perillós.

No hi ha cap tractament que curi el refredat, com ja sabeu, però sí tractaments per fer que es passi millor, com els antibiòtics.

Si el gos té febre o veieu que el refredat li va a pitjor, no dubteu a portar-lo al veterinari per poder tenir el tractament adequat per aquesta enfermetat.




La majoria dels gossos passen per un refredat comú sense problemes, sempre que estiguin calents i hidratats, però ja sabeu que és millor prevenir que curar.

Els galgos, per exemple, passen molt de fred i és habitual veure'ls amb roba per protecció. Com ja us vaig dir en el seu moment, no m'agrada vestir els gossos per moda, però hi ha casos que és per necessitat. I aquest és un exemple que els ajuda a combatre millor el fred.




Si renteu el vostre gos a casa i no teniu assecador o us és impossible utilitzar-lo amb ell, vigileu que estigui ben calent a casa mentre s'asseca i aneu ajudant amb la tovallola a estones.


0 comentarios