Open top menu


Les sigles PPP (Perros Potencialmente Peligrosos) mai no ha tingut cap sentit per mi, tal i com es va crear, però sí la de Propietaris Potencialment Perillosos.




Va haver-hi una temporada a la televisió on semblava que fossim atacats per un grup de gossos de races específiques per un desgraciat fet que va passar amb un rottweiler. A partir d'aquesta notícia, van començar un seguit de notícies sensacionalistes on només veiem gossos atacant persones, nens... Gossos perillosos. La televisió i els mitjans de comunicació en general tenen coses boníssimes, però també saben manipular la gent i portar la notícia on volen, extenent la por entre els futurs propietaris d'un gos.

Es va crear la Normativa per poder tenir un gos d'aquesta raça (o mescles de la mateixa) l'any 2002, si no m'equivoco.
Les races en qüestió són Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Rottweiler, Dogo Argentí, Fila Brasiler, Tosa Inu i Akita Inu.




També hem d'afegir tots els gossos que superin els 20 quilos, que el perímetre toràcic estigui entre 60 i 80 cm, i alçada entre 50 i 70 cm. Amb això jo veig que diuen qualsevol gos gran i fort, però bé.

Per adoptar un gos s'ha de ser responsable d'ell i saber educar i ensinistrar l'animal per una convivència per tota la vida. Has de ser conscient i capaç d'educar i controlar un gos gran, ja sigui per no volar pel carrer quan passejes, com per socialitzar-lo. Sinó, adopta un altre tipus de gos. Una persona agresiva que vulgui un gos per ensenyar a atacar o ser violent, no adoptarà un yorkshire, això ho tenim clar. Adoptarà un d'aquests gossos anomenats injustament perillosos. També és evident que no patiràs igual una mossegada d'un caniche que la d'un dogo. Per això no cal fer una Normativa ni posar a tanta gent contra aquestes races (perquè ho van aconseguir).




On vivia abans, a Barcelona, treia la Dana a un parc on ens podiem juntar amb una vintena de gossos, sempre deslligats, cada dia. De tant en tant apareixia un grup de transtornats, uns xavals que s'havien dedicat a fer parir i creuar entre germans uns dogos argentins, als que ensenyaven a mossegar i no soltar. A atacar. Quan venien, haviem de marxar. Un gos va mossegar el braç d'una amiga meva que intentava protegir el seu cocker i el propietari mirava davant la reacció de tots els altres intentat separar aquell gos que no sabia obrir la boca. La culpa és del gos? No ho crec.




He vist a nens cridar a la seva mare quan veien un rottweiler "Aquest gos és dolent, oi, mama? Gos lleig!!" i a la mare dir-li que sí. Un nen que creix amb prejudicis per culpa d'una mare que opina i jutja sense criteri.



En el meu cas, la majoria de gossos que m'han mossegat o que he vist amb intenció de fer-ho, han estat races petites. Races a les que molts no fan gaire cas, perquè "pobret, és petit i es pensa que fa por (rient)". No és divertit i un gos petit, igual que un gran, no ha de mossegar mai.




Amb això vull deixar clara la meva posició davant les mirades de rebuig a pobres gossos que no tenen la culpa de formar part d'aquesta Normativa ni tenen res a veure amb històries que hagin pogut passar al passat amb altres companys de raça. Gossos que esperen ser adoptats com qualsevol altre. I gossos que són adoptats per baralles, per entrenar de manera agressiva... Quina vida els espera amb gent com aquesta? Una vida de dolor i agressivitat d'on no poden fugir.




A la Protectora on vaig estar uns anys, ens va arribar una Bull Terrier velleta, amb cicatrius de mossegades al cap i cos. Potser havien intentat que ataqués, que lluités, però ella es va negar i era una de les gosses més dolces que teniem en adopció. Tot i així, molta gent quan la veia, apartava la mirada al moment, ja que li havien dit que aquella raça era perillosa...




Per cert, un apunt. L'Akita Inu, gos que pertany a aquest grup, és la raça del gos Hachiko, de Shibuya, que va esperar el seu amo durant anys a l'estació de tren fins que va morir i que té una estàtua en la seva memòria. I aquest és només un exemple.



4 comentaris :

  1. Hola guapa! Cada vegada que veig algo dels PPP m'indigna! Ja saps...Doncs no entenc per què a Catalunya son 11 les races PPP i al reste d'Espanya son 7... O per què el Pastor Alemany, que estadísticament es el gos que més mossega no està catalogat com a PPP, encara que una vegada em van comentar que es perquè el que va fer la Llei era una persona amb un criador de Pastors Alemanys... La gent ha D'aprendre que els gossos, son gossos, siguin grossos o petits, i que no son racionals com les persones, encara que molts cops ho semblin... Com diu molts cops el Cesar Millan, als qui s'ha d'educar no son als gossos sinó als amos i/o a les persones, perque el que tampoc pot ser es que vagis pel carrer i et diguin "Assassina". Bé , doncs dit està, ja està bé de catalogar als gossos sense tenir coneixement realment de com son!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Ana!
      Desgraciadament, he pogut viure amb tu aquests maleïts moments injustos on gent, que no sap ni controlar el seu propi gos, s'atrevia a dir-te coses a tu, que sempre has portat lligats els teus dos gossos, que són ben bons i que a vegades han rebut en comptes de donar!
      Estic d'acord que la educación d'un gos comença per la del propietari. Si no és així, anem malament...
      El cas del criador de Pastor Alemany em sembla que t'ho vaig comentar jo! jajaja! És una dada que em van dir a la Protectora i que no he pogut contrastar, per això no la he inclòs, però és el que tinc entès.
      Tot i així, és el que deia... No es tracta de la raça, sinó d'educar com cal.

      Elimina
  2. Hola soc en jordi
    Soc propietari d´un dogo de bourdeus ( només raça ppp a catalunya) que hem van regalar per ser de raça ppp o hagues acabat a la protectora, un dogo argentí que va tambe vaig adoptar de la protectora trobat a un container amb un més i mig i sorda de naixament i per ultim la petita de casa un bulldog americá.
    Només puc dir que coneixent i convivint amb aquets animals hem bull la sang cada vegada que sento comentaris despectius provocats per la ignorancia i la manipulació dels medis per vendre una notícia.
    A casa tenim 3 animals extaordinaris, que conviuen amb un nen de 4 anys, amb un avi de 91 i no poden ser més delicats i atents.
    Sempre he tingut gos a casa i ara tinc 33 anys i gossos anomenats de presa penso que són races magnifiques com a gos per a la familia y podrien perfectement cumplir tasques de salvament, amb perssones disminuides... qualsevol cosa que es proposi fer amb ells.Són animals que aprenen molt rapit i fan el que sigui per agradar a l´amo.Sense anar gaire lluny la meva dogo argentí que está sorda enten un petit llenguatge de signes per poder comunicar-nos amb ella.
    Bé no m´enrollo més.Peró crec que la llei racista que existeis actualment s´hauria de canviar i fer proves d´aptitud tant als gossos com als propietaris per comprovar si existeis o no agresivitat, que si s´ha educat, sociabilitzat correctament i es cria amb exemplars ben seleccionats no apareix .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Jordi!

      Desgraciadament, hi ha molta gent que els veu així i els prejudicis són molt dolents... Anna, la noia que ha escrit anteriorment on diem que ha viscut rebuig de molta gent i jo ho he presenciat, té un bóxer i un dogo de bordeus. Uns gossos boníssims i carinyosos, però això no tothom ho enten...

      Sempre ens tindran a nosaltres, gent com tu, que sap veure més enllà i entendre que tot forma part de la seva educació i sociabilització.

      Em sembla genial que tinguis aquests tres peluts a casa! Tots formeu una gran família! :)

      Elimina